Bug-Scan® жълти лепнещи плоскости

Bug-Scan® жълти лепнещи плоскости

Лепнещите плоскости са отличен вариант за мониторинг и борба срещу различните видове неприятели. Те дават много добър резултат в оранжериите, но също така служат за мониторинг и при открито производство. При правилно и навременно поставяне, могат значително да ограничат разпространението и плътността на вредителите. Произведени са от пластмаса с най-високо качество, годна за рециклиране, което гарантира дълъг живот.
Използваното лепило е нетоксично, водоустойчиво и не изсъхва, не омеква и не капе при топло време.
Освен това размерът на лепнещите плоскости и ролки не се влияе от температурата и атмосферната влажност.

Кой цвят е подходящ:
В практиката се използват различни цветове в зависимост от вида неприятел по културните растения.

Жълтият цвят е универсален, тъй като се предпочита масово от неприятелите: белокрилки, мухи, въшки и др.

Кога трябва да ги поставим: Плоскостите трябва да бъдат поставени непосредствено след засаждането на културата.

Къде трябва да ги поставим: Трябва да бъдат поставени най-напред около входовете, вратите и прозорците на оранжерията или склада. Лепнещите плоскости се поставят на разстояние 20-30см от върха на растенията, в най-привлекателната зона – младите части на растенията.

Колко броя са необходими за 1 дка: При мониторинг са достатъчни 10 -15 бр за 1 дка, като трябва да бъдат разпределени по ъглите и в центъра на помещението/оранжерията. При силно нападение броят зависи изцяло от желанието на производителя и неговата мотивация да ги използва.

Мониторинг (наблюдение) на лепнещите плоскости: Навременото обследване на плоскостите ще даде ясна представа за плътността, фазата на развитие и вида неприятели във вашето съоръжение или поле, което непременно ще улесни последвалата растителна защита. Плоскостите са разграфени на по-малки фигури за по-лесно обследване и броене на неприятелите попаднали в тях.

Защо да използваме лепнещи ролки, плоскости:
лесен и удобен начин за мониторинг
съвместими с биопроизводство
ефективен начин за ограничаването на плътността на неприятелите без използването на химични средства